::::: KaSiH SuCi ZaMRi & NaDia :::::

By: LaVeNdeR RoManCe

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Saturday, 4-Jul-2009 12:04 Email | Share | | Bookmark
~MiQaiL DaRwisY 1st Bike~

naik dulu..
ok ready..
reverse..reverse..
View all 7 photos...
Miqail..ni hadiah dari nenek tau..jeng jeng jeng...anyway..thanks nenek sbb belikan qail basikal..budak kenit tu jgn cakap lar..happy nyer..masa beli basikal ni..miqail tak berapa sihat..demam..tapi bila dah basikal terus lupa diri tu demam..nak main terus..ciwi mcm mama dia huhu..basikal yg kaler biru ni bentuk mcm motor..alar tomei2...

jom kite saksikan aksi2 miqail darwisy naik basikal dalam kedaan tak berapa sihat..oooppss ada gbr dia nak jatuh..suspen2..tapi mama sempat lar snap masa kejadian tu nak jadi..


Friday, 3-Jul-2009 12:53 Email | Share | | Bookmark
PaPa MaMa 3rd Anniversary...

 
 
 
View all 13 photos...
I LUVVVV U PA...

happy 3rd anniversary...tak sangka dah 3 tahun kita hidup berumahtangga..mama happy dengan kehadiran papa & anak kita yg dh semakin pandai bercakap..Miqail Darwisy..Utk 3rd anniversary ni, nadia & hubby celebrate dengan Chillis One Utama..ermm cedappp...

first of all..thanks for da supprise...pagi tu nadia bangun mcm biasa nak gosok baju..then tiba2 kat dalam bilik tu ada bag levi's and small note "happy anniversary..utk mama dari papa" short but deep..apa lg..happy lar..buka bag jeng jeng jeng..ada jean levi's "curve" yg baru tu..terus masuk bilik say thanks to my hubby..thanks a lottt papa...and as for me pula sure lar ada suprise utk my hubby jg..nadia bagi sandal hush puppies..oooiii ringan tul sandal tu..mcm tak pakai slipper...ni utk raya tau pa..hehe..

ok back to chillis..pegi mamam bawa lar budak kenit tu skli..dia nyer set lil chicken..free for kids..mama nyer burger set plus wif fries yg manyakkkk sesangat..& hubby pula choose nak makan lamb..jom kite tengok aksi2 si kenit masa tgh makan at chillis...


Friday, 26-Jun-2009 14:33 Email | Share | | Bookmark
Perodua Trip to Bangkok 17 June - 20 June 09

 
 
 
View all 32 photos...
Yeay...Perodua Branch trip kali ni kami pegi Bangkok..semua yg pegi kali ni smua melayu..coz yg chinese smua decide nak pegi macau..Jom ke negara Sawadeeka...hehe

17 June 09 (Wednesday)
Dari KL nadia pegi airport naik bus je..berat hati sebenarnya nak tinggalkan miqail n my hubby..sure rindu kt diaorg nnt..masa kt airport kami pakai mask siap2 just for our protection..nak2 ke bangkok..just be caution je lar..smpai je kt suvarnabhumi airport bangkok..kami disambut oleh tour guide..nama dia Miki..cutenyer nama dia..kiteorg naik van then terus proceed for 1/2 day tour...1st place ke China Town...kat sini ala2 petaling street..keadaan memang bz..then ke flower market..dah mcm kt cameron pulak..bersepah2 bunga2...pastu terus ke temple dia called Wat Pho..besar...dalam sejam kt sana..jalan2 n snap some photos..terus balik hotel utk check-in..
Malam kat sana dalam kul 7pm, kami decide nak pegi Suan Lum Night Bazaar..Wahhhh beshnyerr..syurga pompuan ni..shopping time..dah la kedai banyak..dalam ribu2 ada..letih juga la kaki ni berjalan..mcm2 leh beli..apa lagi sawan datang lg..murah pulak tu..kt sni nadia beli jam..100baht...lampu raya..baju..beg..ish byk lagi lar..baru 1st day ni..kena simpan duit skit ni utk hari2 mendatang..maklum je la ada lg 3 hari kat bangkok..

18 June 09 (Thursday)
Pagi2 lagi pas je breakfast kat hotel..we all dh tak sabar nak gi Pratunam Market..dekat je ngan hotel..jalan kaki pun boleh..dalam 20mins cmtu..tapi masa ni kiteorg naik lenova, sbb nyer driver tu offer murah 20baht je and nak tunjukkan kiteorg restoran masakan melayu yg halal..tapi tak sangka pula kena jadi pelakon tambahan...dia bawa kiteorg pegi tempat buat and jual barang emas..bila dia bawa customer ke sana dia akan dapat free 5liter minyak..adoyaiii tertipu mak..lepas dah pegi kedai emas tu, kami stop makan kat Restoran Mak Yah..empunya restoran ni org patani..so dia blh cakap melayu..mcm org kelantan cakap..apa lg..kami pun makan sampai tak toleh kiri kanan..mcm 10 tahun tak jumpa nasi...huhu lawak2...pas makan..perut dah kenyang...tengah ari tu akhirnya baru dapat g ke pratunan market utk misi membeli belah..belum pun jalan jauh..1st shop dah beli kasut miqail...huhu..best2..then singgah kedai kedua pn beli kasut miqail lg...kemudian cari skirt..seluar..baju..beg..t-shirt..smpai lenguh2 kaki i..sampai kul 6pm kat sana..selesai membeli belah..petang tu jg kiteorg kuar g massage..bestnyer dah penat2..ada pula org urut..tak mahal..cuma RM25 utk aromateraphy oil massage full body lg..memang lega babe..
Tak habis kat situ jer..malam tu keluar lg pergi Suan Lum utk cari barang2 lg..almaklum je lah..kedai2 kat sana jer semalam tak habis jalan..malam ni borong lg..huhuh..barang murah..mcm org kaya2 pula rasanyer..

19 June 09 (Friday)
Pagi ni kami ke Platinum Plaza..tapi nak jadikan citer, sblm smpai kat platinum ni..perut mula lar buat hal..sakit nak u'uk..adoii kacau tul..dah la kat sana toilet dia tak de paip..huhhhh pening jap..nak tak nak terpaksa la amik air mineral yg kununnyer nak guna utk minum utk wat cuci..cedih2..tak kan nak selet2 kt tisu je kan..uiii tak sanggup2..selepas smuanyer selesai..kiteorg teruskan perjalanan lg..tgh jalan2 tiba2 ada sorang minah thai ni wat muka depan nadia..mcm nak bgtau sesuatu yg penting..panic lar kejap..disebabkan terlampau terkejut dengan xpresi muka minah tu..nadia pun jerit lar kuat smpai smua org tengok..rupa2nyer dia nk bgtau yg spec nadia jatuh..uishhh suspen jer..apa lg kena gelak ngan bebudak ni..diaorg pun pelik naper la nadia g jerit2 td..mana lar nak tau dia nk bgtau spec jatuh..xpresi mcm benda besar sgt..masa kt platinum tu..nadia beli lagi baju..gaun..handbag mak..seluar..hermm apa lg yer..serious guys i betul2 rasa puas shopping kt sini..kat sini kena pndai pilih kedai..sbb ada kedai quality dia ok and ada jg yg biasa2 jer..kt sini selesa skit lar sbb air cond tak yah bersesak2 and panas2 mcm kt pratunam market..abis jer kat platinum plaza..kami g lg pratunam market..wahh besh2 dapat jalan cmni..

20 june 09 (saturday)
ari ni last day kami kat bangkok..cedihnyer..last kopek shopping..kami p pratunam market utk beli tee & sandal lelaki..teman je diaorg beli..igt nk g chatuchak tapi tkt tak sempat pulak..sbb driver janji nk datang kul 12.30pm...lepas dah abis shopping..kami balik terus ke hotel and kemas2 brg..sblm meninggalkan hotel..apa lg pose habis2an dekat lobby hotel..ok la bangkok..semoga kite berjumpa lg dalam kdaan yg tenang dari h1n1..amin...


Tuesday, 2-Jun-2009 13:39 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 15 photos...
ish tak suka lar nak tulis part yg ni..cedih pun ada..ye la mana tak nyer..ari ni last day kami kt bandung..tempat yg nadia rasa tenang & aman utk shopping..rasa relaxxx jer..confirm!!! memang nadia akan datang sini lg..dah la barang murah, cantik, dan yg penting tak serabut bila kite nak shopping...plus kiteorg dapat supir yg sgt baik..service memang tip top..trima kasih pak yayat..msti pasni rindu2an sama bapak...wahhhh terlebih sudah...dah pangkat ayah2..apa salahnyer..lepas je breakfast, dalam kul 8am..pak yayat bawa kami ke amanda utk beli brownies kukus sebagai ole2 utk dibawa pulang ke malaysia..brownies ni kira famous kat sini..kalau tak beli brownies ni kira mcm tak lengkap la rasanyer duduk kt bandung ni..nadia beli brownies ni 6 biji..2 yg original flavour = 22,000rp..1strawberry,1vanila choc and 1 lagi banana (tengah2 ada biskut)...yg flavours ni smua cuma 26,000rp setiap satu...itu pn tak ckp sbnrnya..alahai nadia...suka betul awak dgn choc yer..hehehe..

lepas beli2 brownies..terus gerak pulang ke jakarta...sbb flight naik dkt airport sana..smpai dijakarta dalam kul 11am..utk kali terakhir..amik gbr dgn pak yayat..lepas tu terus masuk dalam airport..terus check-in bag...flight kul 2.50pm..smentara tu kiteorg lepak dlu kt depan kaunter check-in..nak duduk kerusi smua penuh..so duduk jer la kt lantai2 tu..borak punyer borak..tak sedar jam dh dekat kul 2..masa dalam flight..hati rasa berat je nak balik..teringat2 kenangan masa kt bandung..tak pe la next time kami datang lg yer..kalau ditanya dalam banyak2 tempat shopping..nadia akan pilih jalan dago utk shopping expecially kt grande and raffles city (dua2 ni fav FO nadia) sbb smua design2 dia best....and of cos la pasar baru utk beli handbag...

last but not least..bandung we will come back next year!!! wahh sgt la yakinnyer yer...



Tuesday, 12-May-2009 07:03 Email | Share | | Bookmark
~Part 3 : Jalan-jalan Bandung~

@ depan hotel
mini garden..
nice hotel!!
View all 14 photos...
Jam 7.30am pak yayat smpai dihotel..lepas je breakfast..kiteorg terus check-out..alor sayang nyer nk tinggalkn hotel cherry ni.. hotel dia cantik..staff dia smua best2..baik2 jer..siap amik gbr dgn staff dia ni..ari ni naik lenova..misi kiteorg utk ari ke-3 ni ke tangkuban perahu...gunung berapi yg berbentuk seperti perahu yg tertangkup.. utk kesana kena awal pak yayat kata..klu tak nnt macet (jam) huhuhu..jalan dia mcm nk g cameron..byk sayur2 segar kt tepi jalan..angin sejuk jer..utk masuk kena bayar 30,000rp seorg..smpai sana..kiteorg terus diserbu oleh penjual2 souvenir2 kt sana..harganyer lebih mahal dari grande smlm..lps amik2 gbr disana dalam setengah jam..kiteorg pn bergerak ke pasar baru..ermmm tempat yg ditunggu2 oleh kaum2 hawa..shopping timeeeee!!!!

sampai je kt sana..argh tgk handbag branded murah2 tapi bkn ori..gred A cuma 50,000rp..baru dalam belas2 ringgit jer..sawan2.... dh lar cantik2..kasut pn murah2...1st barang yg nadia beli baju miqail 2 pasang baru 30,000rp..pastu ke tempat org jual kain ela...murahnyerrrrrrrrrrr..tak blh nk ckp per la..smuanyer murah..smpat lar beli kain utk raya n utk adik kawin nnt..pastu proceed utk cari kebaya sulam..punyer la lama cari tak jumpa2...last2 berkenan 1 kt tingkat 4 and 1 lg kt bawah skli..smbil2 tu mencari songkok jawa utk ayah..ni special request dari ayah nadia..lepas je beli songkok jawa ayah..miqail dah wat perangai..lapar kot dia..kesiannyer...mama dapat shopping lupa anak nk makan..hehehe.. husband nadia terus bawa dia g foodcourt smbil nadia plak cari bag kanvas n souvenir lg kt pasar baru...smlm beli mcm tak ckp lg..my hubby ckp kawan dia ramai sgt..smpai je kt foodcourt..husband nadia ckp miqail tak nak makan tapi nk g main kt tmpat mainan kanak2 kt situ...so my hubby g la beli token utk dia main..pas je main tu terus proceed ke restoran nasi padang..kt sna ramai org jual t-shirt2 bandung...yg ada quality nyer 4 helai=100,000rp..nadia beli 2 jer..so kena 50,000rp..kt dalam restoran diaorg dh hidang byk sgt lauk...tapi dia cuma kira lauk yg kita makan jer...my hubby makan smpai bertambah2..sedap sgt la tu..

petang tu kiteorg terus g FO utk shopping lg..sempat lar singgah jap kt happening FO beli t-shirts timberland utk my hubby 2 pasang..pastu ke merdeka FO...xbeli apa2 pn kt sini..xde yg berkenan dihati kot..then ke jalan riau check-in hotel dlu..hotel ni pak yayat tlg book kan dapat 220,000rp..after that kiteorg request ngn pak yayat utk ke jalan dago smula..sbb smlm ada lg barang yg tak sempat dibeli...utk ayah lg..adik2..mertua..dalam perjalanan ke jalan riau punya la hujan lebat..kt sna bila hujan lebat..ramai la org njk sewakn payung termasuk la budak2 kecik pn cari duit gak..lepas singgah berapa FO kt sana kami terus ke jalan riau utk shopping lg..kt sini kami pergi terminal tas..formen..cuma stamp je tak sempat g...dh tak larat nk jalan lg.. tgk pak yayat pn mcm dh penat jer dia..terus minta pak yayat hntar kiteorg ke hotel...lepas tu kiteorg kuar sndiri g cari makan malam..kiteorg makan nasi kalong kt depan hotel je...rupa2 nyer nasi kalong ni famous kt sana..beras dia beras hitam..dari padi huma..lauk2 dia pn terasa..memang superb la..tak mahal sgt...skli ngn air baru 18,000rp..happening kt sini mcm kt bangsar...lepas pewut dh kenyang terus balik hotel zZZzz..esok dh nk balik malaysia..alar terasa sedihnyer..xnak balik lg....huwarghhhh....



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net